Ja, det är min livsfilosofi och något som jag starkt tror på. Jag må vara en social person men jag har stor respekt för min egen resa och utveckling vilket gör att jag trivs väldigt bra i mitt eget sällskap och i min ensamhet. Jag litar på min magkänsla och intuition, jag tillåter mig att göra misstag och jag lär mig av det goda och även av det dåliga som livet ger mig.

Alltid är det någon som blir förvånad över något projekt jag har startat eller någon aktivitet jag har påbörjat. Jag är precis som många andra i ständig rörelse, jag ser min tid här på jorden som en tillfällighet och försöker utnyttja livet till max. Med det menar jag att testa allt jag vill testa, utforska och lära mig nya saker, utmana mig själv och inte stå stilla. Min mardröm är att stå stilla i livet, att dag ut och dag in göra samma sak. Hur kan jag utvecklas om jag inte rör på mig tänker jag?

I min värld finns inga begräsningar på vad jag kan och inte kan göra eller uppnå. Jag kan lära mig vad jag vill och bli vem jag vill. Ibland vill samhället, familjen, kulturen, omgivningen, partnern, vännen eller någon annan tala om för oss vad vi får och inte får göra. Vilket slöseri med liv om vi alla skulle låta andra avgöra vår resa, eller hur?

Jag bollar sällan mina tankar och idéer med någon annan. Inte någon alls. Jag är mer den som gör och berättar sen. Jag har alltid aktat mig för att bli den som säger men inte gör. Jag vill vara en drömmare, men en drömmare som även förverkligar det som i min värld är möjligt.

Även om jag har respekt för nära och käras åsikter och synpunkter, så är jag inte intresserad av dem. Jag behöver ingen som bekräftar mig eller mina beslut, jag kör på. Blir det bra så är det min vinst, blir det dåligt så är det min förlust och ingen annans.

Oftast får jag kommentarer om hur ”hemlig” jag är och det får jag vara. Jag tillåter mig att vara hemlig för att jag vet att så länge jag inte är beroende av vad någon annan tycker, så blir min tanke till en verklighet.

Jag ser hos vissa i min omgivning och även klienter jag möter, hur ofta de lägger sina val och beslut i andras händer. De stoppar sig själva innan de ens utvecklat en idé. De letar efter en bekräftelse som de aldrig kommer att få. Hur ofta och hur många får den genuina responsen och bekräftelsen egentligen? Vad vet andra om din personliga resa? Vi har alla olika kapaciteter och förutsättningar att klara av saker. Jag kan inte avgöra om någon idé är bra för dig eller inte, för jag utgår ju oftast bara från mig själv, eller hur?

Jag pratar ofta om målsättningar i livet, vilket enligt mig är den största delen i vår personliga utveckling. Mitt största råd till alla som strävar efter en personlig utveckling är just detta jag nämner, ju mindre du informerar andra om vad du tänker och vill, desto bättre lyckas du. Ju mindre du förlitar dig på andras åsikter och i stället börjar tro på dig själv och din egen förmåga, desto bättre lyckas du.

Ju mindre du berättar, desto mer gör du.

Detta är något som jag har med i mitt arbete med klienter som jag ser goda resultat på, testa du också och se om det blir någon skillnad.

Handla först, berätta sen!


Leila Dadgar

♦️Beteendevetare ♦️Terapeut inriktning: ACT, CFT, EFT, KBT ♦️Utbildare & Kursskapare ♦️Författare ♦️Livscoach ♦️Mindfulnessinstruktör ♦️Personlig tränare