Jag har alltid älskat måndagar, jag älskar även januari och augusti.

Jag älskar tillfällen för nya starter. Jag är ”den där” käcka personen som älskar frasen:

”Ny vecka, nya tag”, ”nytt år och nya utmaningar” osv.

Jag har oftast många projekt på gång, mycket att göra och mycket att se framemot.

Min energi baseras på vad jag äter, hur mycket jag sover och att jag tränar rätt. Den styrs även av hur jag känner mig mentalt, hur många ”måsten” jag har och hur mycket jag har interagerat med andra.

Jag är ”den där” personen som lätt blir trött när det har varit för mycket, både av det goda och av det jobbiga.

Jag är den där personen som behöver ladda energi för att orka. Om jag inte ser till att ladda energi, då är jag körd. Jag har precis som många, många andra upplevt stressens effekt och konsekvenser. Jag har precis som flera andra fått uppleva hur det är att inte orka. Även om det ordet inte riktigt existerar i mitt ordförråd, så har känslan ändå kommit i kapp mig, där orken inte är på min sida. Jag har med åren lärt mig att förstå att det kan bli för mycket av det goda och att även roliga saker kan trötta ut en. Jag har även lärt mig att läsa av mina egna signaler, när det är dags att gå i viloläge och att ladda energi.

Jag har lärt mig att jag inte alltid behöver vara käck, glad och energisk även om omgivningen kanske krävt det av mig, jag har lärt mig att acceptera att allt inte alltid behöver vara på topp och att det är okej att dippa.

Viktigast av allt, jag har förstått att jag ”bara” är en människa, inget mer och inget mindre. 

 En fråga som jag ofta får i min yrkesroll, är om jag aldrig känner mig nedstämd, stressad eller orklös.

Eftersom jag hjälper andra att hantera sina dåliga stunder, blir det oftast en missbedömning i att livet bara ”flyter på” för mig. Jag har också mina stunder, jag har mina svackor och mina sårbara tider. Jag arbetar dagligen med att hitta en inre balans och att ladda energi. Hur kan jag hjälpa någon annan, om jag själv behöver hjälp brukar jag tänka. 

Det jag vill förmedla här är att vi alla har våra dagar och våra stunder där väggarna kryper närmare och det är okej, helt okej.

Viktigt är att vi alla lyckas hitta vår inre balans, det som ger oss energi och sätt som tillåter oss att ladda energi. 

Idag är det måndag som jag bara älskar, resten av veckan består av jobbiga måsten som jag bara hatar….


Leila Dadgar

♦️Beteendevetare ♦️Terapeut inriktning: ACT, CFT, EFT, KBT ♦️Utbildare & Kursskapare ♦️Författare ♦️Livscoach ♦️Mindfulnessinstruktör ♦️Personlig tränare