Att ha en motiverande faktor i livet är en drivkraft som tar en framåt. Den hjälper dig att ta dig ur mörka perioder och tar dig högre upp i de ljusa. Jag har alltid haft något ”projekt” som jag har sysslat med i tystnad. Detta projekt har gett mig ett leende på morgonen och något att se framemot innan jag somnar på kvällen. Det har varit allt ifrån att köpa en symaskin och lära mig att sy, till att börja dansa som vuxen för att uppfylla en ungdomsdröm. Symaskinen står nu och dammar och har använts en gång, och dansen slutade jag med när jag insåg att jag inte hängde med på stegen. Då var det check på dessa projekt….

In kom nya projekt som gav mig pirr i magen och kraft i kroppen. Vissa projekt har blivit långvariga, andra har jag släppt och gått vidare. Men det som dessa projekt har gemensamt är att jag har haft dessa för mig själv. I min tystnad, utan att diskutera med andra. Jag berättar alltid när projektet är slutfört. Jag berättar då om resultatet, om det gav mig något eller om jag släppt det och gått vidare. Jag lärde mig ganska tidigt att när jag släpper in andra i mina planer och tankar så skapar jag direkt ett hinder för mig själv. Att behöva ta emot andras åsikter förskjuter bara det som jag planerar att göra. En nära vän sa till mig en gång att jag var väldigt hemlighetsfull, vilket inte stämmer överens med den jag är. Jag är öppen, ibland för öppen. Men mina projekt är mina, man måste ge sig själv rätt att ha något som bara ”ägs” av en själv, jag äger mina tankar och det som driver mig framåt…..

Vad är din motiverande faktor?


Leila Dadgar

♦️Beteendevetare ♦️Terapeut inriktning: ACT, CFT, EFT, KBT ♦️Utbildare & Kursskapare ♦️Författare ♦️Livscoach ♦️Mindfulnessinstruktör ♦️Personlig tränare