Sättet du talar om dig själv visar andra hur du värderar och respekterar dig själv. Har du en positiv ton om dig själv? Lyfter du dig själv när du talar? Står du för det du har gjort och sagt?

 

Det tog väldigt lång tid för mig att förstå att jag är den som sätter första ribban för hur andra ska motta mig, tolka mig och behandla mig. Jag hade under osäkra perioder i mitt liv haft en tendens att förminska mig själv och allt jag kunde och hade åstadkommit inför andra. Jag förstår ju nu i efterhand att det handlade om dåligt självförtroende och en stark inre osäkerhet.

 

Det sätt jag la fram och presenterade mig själv på öppnade vägen för andra att säga vad de vill och hur de vill. Idag har jag gränser, en stark integritet och jag kräver den respekt jag visar andra.

 

Du ska med stolthet prata om dig själv, du ska med trygg röst berätta om dig själv för att det ska speglas tillbaka från andra. Vi går tillbaka till meningen att det är genom andras ögon som vi ser oss själva, men om vi ska se oss själva genom andras ögon så bär vi ansvaret för att bilden av oss ska bli rätt och så rättvis som möjligt.

 

Reflektion

  • Fundera under en vecka på hur du pratar om dig själv i förhållande till andra.
  • Har du en tendens att förminska dig själv när du pratar om vad du har gjort eller vad du kan?
  • Eller kanske tycker du inte att det du kan och har räcker till så du väljer att överdriva i stället?
  • Hur representerar du dig själv inför andra?
Kategorier: Tankar

Leila Dadgar

♦️Beteendevetare ♦️Terapeut inriktning: ACT, CFT, EFT, KBT ♦️Utbildare & Kursskapare ♦️Författare ♦️Livscoach ♦️Mindfulnessinstruktör ♦️Personlig tränare