Nu är jag tillbaka efter 10 dagars semester. Den här semestern var välbehövlig för min hjärna då jag arbetat väldigt mycket sista tiden. Även om jag älskar det jag gör så behövde min hjärna ta en paus.

Det var även skönt att ta en paus från barnens olika aktiviteter och måsten som man fint lagrar i sin hjärna. Ibland tänker jag hur mycket den här stackars hjärnan behöver dras med. Alla datum, allt som behöver planeras, alla koder och lösenord, alla inköp, alla personer och bara allt som behöver kommas ihåg och hanteras av den här stackars hjärnan. Så en semester behövdes.

Men, reser man med barn så vet man också att en semester inte är den semestern man åkte på för 20 år sedan då man bara låg och solade på en strand och satsade stenhårt på att bli brun för att på kvällen ta en barrunda. Nu handlar semestern mer om att skydda sig från solen så man inte bränner sig, att dricka alkohol ger bara huvudvärk och att ligga och vila avslappnat finns ju inte då det mesta går ut på att titta var barnen är, vad de gör, vem de pratar med osv.

Så fysisk avkoppling, nej! Miljöombyte för hjärnan, ja!

Kroppen är otroligt trött efter denna semester, men hjärnan mår bra.

Det fina med miljöombyte är ändå allt nytt som man får uppleva, nya platser, nya människor, men främst nya sidor som man upptäcker hos sig själv.

Det är också i mötet med dessa nya människor som man inser vilka förutfattade meningar man har om andra och vad man själv ger för intryck.

Det finns alltid något man kan förbättra mao :).

Med en trött kropp men med en pigg hjärna tar jag med mig alla dessa nya intryck och arbetar vidare med att utveckla mig som person och som medmänniska.

Resan fortsätter…


Leila Dadgar

♦️Beteendevetare ♦️Terapeut inriktning: ACT, CFT, EFT, KBT ♦️Utbildare & Kursskapare ♦️Författare ♦️Livscoach ♦️Mindfulnessinstruktör ♦️Personlig tränare