Nytt år, nya äventyr, nya utmaningar och nya mål osv.

Så låter det ju för de flesta av oss just nu.

Gymmen är fulla och det läggs upp bilder på alla ambitiösa människor som vill visa att de minsann kommit i gång med sitt nyårslöfte.

Någon ska resa mer, någon ska träna mer, någon ska lära sig att spela instrument, någon ska byta jobb, någon ska gå ner i vikt och någon ska umgås mer med nära och kära.

Bara några exempel på nyårslöften jag har fått ta del av. 

Själv lyckas jag nog pricka in samtliga punkter tror jag.

 

Vi är så energiska och målmedvetna i januari, det här ska bli ett bra år och året då jag lyckades göra det ena och andra.

Februari kommer och du har inte riktigt kommit i gång för det var så mycket som hände i januari.

Våren kommer och solen börjar titta fram.

Du har missat flera startdatum till kursen som du ville söka till och börja.

Du har missat att söka den där tjänsten som nu passerat sista ansökningsdagen.

Du har inte riktigt lyckats komma i gång med träningen för du har antingen varit sjuk, eller på väg att bli sjuk, eller tänkt att du kanske kommer att bli sjuk någon gång den närmaste tiden så bäst att inte träna just nu.

Att äta mer hälsosamt och nyttigt funkade inte heller då det var en tjejmiddag och barnkalas förra helgen och sen var det någon på jobbet som fyllde år och så var det fettisdagen och våffeldagen osv.

Juni kommer och du vill inte åka och bada för du har inte uppnått idealvikten och lider av samma kroppskomplex som förra sommaren och väljer att endast ”sola” medan alla andra badar.

Augusti kommer och du ska tillbaka till samma arbetsplats som du har hatat de senaste 5 åren för att du har tänkt att du ska söka nytt jobb till våren, eller till sommaren, eller till hösten och nu är det väl lika bra att vänta till januari igen, eller hur?

Tiden bara går och år efter år gnäller du över det du skulle ha gjort och om någon frågar varför du inte gör det så har du hundra olika ursäkter. Men både du och jag vet att det till 99 % handlar om din och min lathet, och ingenting annat, eller hur?

Vi är så bra på att hitta på orsaker och anledningar till varför vi inte gjorde, och vi är experter på att skylla på andra och på annat.

Mitt nyårslöfte ska därför bli att lova mindre och göra mer.

Jag har för engångs skull inte radat upp en lista med punkter som ska avklaras i år.

Däremot ska jag noggrant överväga vad som är allra viktigast för mig just nu, där jag befinner mig i livet och endast fokusera på det.

Vi får se hur det går….

 

Vad är ditt nyårslöfte?


Leila Dadgar

♦️Beteendevetare ♦️Terapeut inriktning: ACT, CFT, EFT, KBT ♦️Utbildare & Kursskapare ♦️Författare ♦️Livscoach ♦️Mindfulnessinstruktör ♦️Personlig tränare