Vi har alla dåliga egenskaper, vilka är dina?

Reflektera och välj 5 egenskaper som du är mindre nöjd med. 

Kan du ändra på dessa? Exempelvis, du vet om att du är velig och har svårt för att fatta beslut, kan du ändra på detta? Vill du ändra på detta, det vill säga är egenskapen ett hinder för din personliga utveckling och ditt liv i allmänhet? Hur kan du ändra på detta? Skulle du må bättre av att ändra på detta? Kan du acceptera denna egenskap och leva vidare med den utan någon förändring?

Fundera nu ut en eller flera personer runt dig vars egenskaper du inte tycker om.

Fundera över dessa egenskaper och varför du inte tycker om dessa. Vänd nu blicken inåt igen och se om du själv har någon/några av dessa egenskaper. Exempelvis, du tycker inte om snåla människor, reflektera över din egen ”generositet”. Ibland är vi inte medvetna om våra egna brister förrän vi upptäcker dem hos andra.

Ägna tid åt att reflektera över vad du inte tycker om hos andra och ge dig själv möjlighet att upptäcka dina egna dåliga egenskaper. Faktum är att vi alla har dåliga egenskaper. För att kunna utvecklas som person, behöver vi alla rannsaka oss själva för att landa i vad vi vill behålla, och vad vi behöver göra oss av med. Här krävs tålamod, ärlighet och god självkännedom.

Ge dig själv möjligheten att inte vara en person som du själv inte gillar. 

 

 

 


Leila Dadgar

♦️Beteendevetare ♦️Terapeut inriktning: ACT, CFT, EFT, KBT ♦️Utbildare & Kursskapare ♦️Författare ♦️Livscoach ♦️Mindfulnessinstruktör ♦️Personlig tränare